.......................................Επιμέλεια σελίδας: Π.Σ. Αϊβαλής - εφημερίδα "Εν Αθήναις" www.athens-press.blogspot.gr

!!

!!
Στη μνήμη του Έλληνα Σκηνοθέτη και Ποιητή της εικόνας Θόδωρου Αγγελόπουλου που έφυγε έτσι απρόσμενα...

~~

...................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Το Παιδί και το Δελφίνι - Boy on a Dolphin (1957) την Πέμπτη 20 Απριλίου 2017 στην {Filmhouse // Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας}


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    ΠΕΜΠΤΗ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ   
21.30   Το Παιδί και το Δελφίνι - Boy on a Dolphin [1957]
σκηνοθεσία: Jean Negulesco
παίζουν: Alan Ladd, Clifton Webb, Sophia Loren
διάρκεια: 111 λεπτά
χώρος προβολής – αμφιθέατρο Θόδωρος Αγγελόπουλος, Εργατικό Κέντρο
ώρα προβολής -- 21:30
είσοδος -- 4 ευρώ
είσοδος ελεύθερη -- για νέους κάτω των 18 ετών


Το παιδί και το δελφίνι αποτελεί την πρώτη αμερικανική παραγωγή στο ελλαδικό χώρο καθώς και την πρώτη ταινία που γυρίστηκε σε Cinemascope 55. Είναι μια δραματική-ρομαντική ταινία παραγωγής 1957 που διαδραματίζεται στην Ελλάδα και είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα του David Divine "Boy on a dolphin".

Μια ατίθαση νησιώτισσα απο την Ύδρα βρίσκει στο βυθό ενα αρχαίο άγαλμα που αναπαριστα ενα παιδι πανω σε ενα δελφινι, και στην προσπαθεια της να πιασει την καλη μπλεκει σε διαφορες περιπετειες με εναν Αμερικανο αρχαιολογο και καποιον αρχαιοκαπηλο.



Συμπαθητικη αλλα καπως επιφανειακη χολιγουντιανη ταινια γυρισμενη στην Ύδρα με διασημους πρωταγωνιστες, οπως την Σοφια Λορεν (στο χολιγουντιανο της εδω ντεμπουτο), τον Άλαν Λαντ και σε εναν μικρο, αλλα χαρακτηριστικο μυστηριωδη ρολο τον Αλεξη Μινωτη. Η ταινια εχει μεν τουριστικη οπτικη, αλλα η σκηνοθεσια του εμπειρου Γιαν Νεγκουλεσκο ειναι φροντισμενη και εμπλεκει με ενδιαφεροντα «εξωτισμο» την καλη φωτογραφια (των νησιωτικων τοπιων) με το κοσμοπολιτικο στυλ και την ατμοσφαιρικη μουσικη του Φριντχοφερ.


Η υπέροχη μουσική της ταινίας ηταν υποψηφια για Όσκαρ και έχει ως βασικό μοτίβο τη μελωδία του τραγουδιού του Τάκη Μωράκη «Τι ειναι αυτο που το λενε αγαπη;» που εδώ το τραγουδάει στα ελληνικά η Σοφία Λόρεν σε μια απο τις πιο αξιομνημόνευτες σκηνές της ταινίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου